Hakukoneoptimointi ja sisällöntuotanto – Näillä eväillä menestyt

01.09.2023

Digitalisaatio on muokannut liiketoiminnan maailmaa rajusti, ja yrityksen digitaalinen läsnäolo on nyt kriittisempää kuin koskaan. Tässä yhtälössä kaksi osa-aluetta erottuu selvästi: hakukoneoptimointi (SEO) ja korkealaatuinen sisällöntuotanto. Molemmat ovat avainasemassa yrityksen menestymiseksi verkossa.

Mitä hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi, eli SEO, on prosessi, jossa verkkosivustoa muokataan niin, että se saavuttaa korkeamman sijoituksen hakukoneiden hakutuloksissa, kuten Google tai Bing. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sivustosi näkyy yhä useammalle potentiaaliselle asiakkaalle.

Miksi SEO on kriittisen tärkeää yrityksellesi?

 1. Orgaaninen näkyvyys ja liikenne: SEO mahdollistaa korkeamman sijoituksen hakukonetuloksissa ilman maksettuja mainoksia. Tämä orgaaninen liikenne on yleensä korkeamman laadun liikennettä.
 2. Kustannustehokkuus: Toisin kuin maksettu mainonta, orgaaninen näkyvyys on pitkäaikainen investointi, joka tuottaa jatkuvaa liikennettä sivustollesi ilman jatkuvia mainoskustannuksia.
 3. Uskottavuus ja luotettavuus: Korkea sijoitus hakutuloksissa kertoo käyttäjille yrityksesi osaamisesta ja luotettavuudesta

Sisällöntuotanto ja hakukoneoptimointi ovat lyömätön pari

Vaikka monet yritykset ymmärtävät SEO:n teknisen puolen, kuten sivuston nopeuden, mobiiliresponsiivisuuden ja sisäisen linkityksen, moni aliarvioi sisällöntuotannon roolia. Ilman merkityksellistä sisältöä, hakukoneet eivät tiedä, mihin kyselyihin sivustosi tulisi vastata.

Miten sisällöntuottaja voi auttaa SEO:ssa?

 1. Kohderyhmän ymmärtäminen: Sisällöntuottaja ei vain kirjoita. Hän ymmärtää kohderyhmäsi, heidän tarpeensa ja kuinka he etsivät tietoa verkosta.
 2. Avainsanatutkimus: Hyvä sisällöntuottaja tietää, kuinka tehdä avainsanatutkimus ja kuinka integroida nämä avainsanat sisältöön luonnollisesti.
 3. Laadukas ja arvokas sisältö: Pelkkä avainsanojen toistaminen ei riitä. Sisällön tulee olla arvokasta, informatiivista ja ratkaista käyttäjän ongelma.
 4. Sisällön ajantasaisuus: Google arvostaa tuoretta sisältöä. Säännöllisesti päivitetty ja tuore sisältö voi parantaa sijoitustasi hakutuloksissa.

Orgaaninen näkyvyys vai maksettu mainonta?

Monilla keinoilla voidaan toki saavuttaa tuloksia, mutta orgaaninen näkyvyys on pitkällä tähtäimellä arvokkaampaa. Orgaaninen näkyvyys hakukoneissa tarkoittaa sitä, että verkkosivustosi saa näkyvyyttä hakutuloksissa ilman, että siitä maksetaan suoraan hakukoneelle, kuten maksetuissa mainoksissa. Sisällöntuotannolla on toki myös kustannuksensa, mutta vaikutus voi olla todella pitkäaikainen. Lue tästä tarkemmin sisällöntuotannon hinnasta. Orgaanisen näkyvyyden tärkeys on monitahoinen, ja se muodostaa perustan monen yrityksen digitaaliselle menestykselle. Tässä muutamia keskeisiä syitä, miksi orgaaninen näkyvyys on niin tärkeää:

 1. Kustannustehokkuus: Kun sivusto saavuttaa korkean orgaanisen sijoituksen, se voi saada huomattavan määrän liikennettä ilman jatkuvia mainoskustannuksia. Toisin kuin maksetut mainokset, joissa jokainen klikkaus maksaa, orgaanisella liikenteellä ei ole suoria kuluja per klikkaus.

 2. Uskottavuus ja luotettavuus: Tutkimukset ovat osoittaneet, että monet käyttäjät pitävät orgaanisia hakutuloksia uskottavampina kuin maksettuja mainoksia. Korkea sijoitus hakutuloksissa voi lisätä yrityksen auktoriteettia ja luotettavuutta käyttäjien silmissä.

 3. Pitkäaikaiset tulokset: Toisin kuin maksetut mainokset, jotka loppuvat kun budjetti on käytetty, orgaaninen näkyvyys on usein pitkäaikaisempaa. Kun sivusto on kerran optimoitu ja saavuttaa korkean sijoituksen, se voi säilyttää asemansa ja saada liikennettä pitkään ilman jatkuvia investointeja.

 4. Korkeampi konversioaste: Monissa tapauksissa orgaaninen liikenne voi johtaa korkeampaan konversioasteeseen verrattuna maksettuihin mainoksiin. Tämä johtuu usein siitä, että käyttäjä on etsimässä tiettyä ratkaisua tai vastausta, ja kun hän löytää sen orgaanisista tuloksista, hän on valmiimpi sitoutumaan tai tekemään ostopäätöksen.

 5. Parempi käyttäjäkokemus: Hakukoneoptimointi ei keskity pelkästään hakukoneille optimointiin, vaan myös paremman käyttäjäkokemuksen tarjoamiseen. Tämä tarkoittaa, että kun sivusto on hyvin optimoitu, kävijät saavat paremman kokemuksen sivustollasi, mikä voi johtaa pidempään vierailuaikaan, vähäisempään poistumisprosenttiin ja korkeampaan asiakastyytyväisyyteen.

 6. Kattavampi käyttäjäkunta: Orgaaniset hakutulokset voivat tavoittaa laajemman ja monipuolisemman yleisön. Monet käyttäjät suorittavat erilaisia hakuja, ja hyvin optimoidulla sivustolla on mahdollisuus näkyä monenlaisissa hakutuloksissa.

Tutustu tästä tarjoamaani orgaanisen kasvun kuukausipakettiin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että orgaaninen näkyvyys on keskeinen tekijä digitaalisen markkinoinnin strategiassa. Se ei vain tarjoa kustannustehokasta tapaa saada näkyvyyttä, vaan rakentaa myös yrityksen uskottavuutta ja luotettavuutta sekä tarjoaa pitkäaikaisia tuloksia. Hakukoneoptimoinnin avulla yritykset voivat hyödyntää näitä etuja maksimaalisesti.

Kaukana ovat ne ajat, jolloin tyhjänpäiväisen sisällön loppuun kirjoitettiin liuta tärkeimpiä avainsanoja, jotta Google ymmärtäisi sisällyttää kyseisen sivuston hakutuloksiin. Sisällön laatu ja siis varsinainen sisältö ovat nykyään entistä tärkeämpiä. 

Kun yrityksesi sivuille lisätään esimerkiksi blogiartikkeleita, niiden on annettava lisäarvoa lukijalle. Niiden on aidosti kerrottava kyseisestä aiheesta. Vain silloin sisällöntuotanto oikeasti toimii hakukoneoptimointi huomioiden.


Laitetaanko sinun yrityksesi sisällöntuotanto ja hakukoneoptimointi kerralla kuntoon?

Ota rohkeasti yhteyttä!