Mitä sisällöntuotanto maksaa?

11.01.2023

Uskon aina siihen, että hinnoittelun on oltava selkeää. On myös erittäin positiivinen asia, jos hinta on esillä. Sisällöntuotanto ja sen hinta kiinnostavat nykyään monia. Myyvät tekstit ovat tarpeellisia moneen eri käyttöön, oli kyse sitten blogeista tai yritysten esittelyteksteistä. Kaiken tavoitteena on kuitenkin liikenteen ja myynnin kasvattaminen. Silloin myös SEO on oleellisena osana kokonaispakettia.

Niinpä avaan seuraavassa hieman sisällöntuotannon hintaa. Moni varmasti miettii, mitä sisällöntuotanto maksaa.

On kuitenkin hyvä hahmottaa, kuinka laaja kokonaisuus sisällöntuotanto voi olla. Samaan aikaan yksi tehty työ voi olla hyödyllinen moneen eri käyttöön. Tämä on syytä ottaa huomioon, kun arvioidaan sisällöntuotannon hintaa kokonaisuudessaan. Itse olen mm. tehnyt viime kuukausien aikana:

- Sosiaalisen median tekstejä

- Asiantuntija-artikkeleita

- Hakukoneoptimoituja artikkeleita yritysblogeihin

- Verkkosivustojen tekstien läpikäyntiä ja viestin selkeyttämistä

- Käännöstöitä FIN->ENG->FIN

- Sähköpostimarkkinointia

Sisällöntuotannon hinta on syytä katsoa kokonaisuutena

Sisällöntuotannon hinta ei ole kulu vaan investointi. Hyvä esimerkki on esimerkiksi blogiartikkelin kirjoittaminen. Valmis hakukoneoptimoitu artikkeli tuo orgaanista liikennettä verkkosivuillesi. Samaa tekstiä voidaan hyödyntää myös uutiskirjeessä ja sosiaalisessa mediassa. Yhdestä blogiartikkelista saa pilkottua useamman Linkedin-postauksen. Näin ollen yhden sisällön hinta jääkin varsin pieneksi, kun voit hyödyntää sitä moneen eri tarkoitukseen. Muista myös, että hyvä sisältö ei vanhene hetkessä.


Olen kirjoittanut todella suuren määrän 500 sanan tekstejä. Näiden tekstien hintana olen pitänyt alkaen 150€/kpl alv 0. Kyseinen sanamäärä sopii erittäin monipuolisesti tuote-esittelyihin, blogiartikkeleihin, tiedotteisiin ja monenlaisiin myyntiteksteihin.


Hinnan annan aina tapauskohtaisesti eli poikkeuksellisen vaikea aihe vie yleensä enemmän aikaa ja siksi se pitää myös hinnoittella kalliimmalla hinnalla.

Pääsääntöisesti kyseinen 500 sanan teksti sopii siis moneen eri käyttöön. Sosiaalisen median sisällöntuotantoon riittää pienemmät sanamäärät, joten niiden hinta saadaan painettua kyseistä esimerkkihintaa alemmas, mikäli työhön ei sisälly esimerkiksi kuvien muokkausta tai varsinaista valokuvausta.


Toistaiseksi olen pitänyt tuntihintanani 60€/h alv 0. Tiedän, että tämä on kohtuullinen hinta ammattimaiselle sisällöntuotannolle. Saat varmasti rahoillesi vastinetta ja tekijän, jolla on yli 15 vuoden kaupallinen kokemus. Liiketoimintaymmärrys ja kaupallinen osaaminen ovat tärkeitä myyntivaltteja sisällöntuottajalle. On erittäin tärkeää ymmärtää sisällöntuotannon kaupalliset tavoitteet. Tänä päivänä tekoälylläkin saadaan nopeasti tekstejä aikaiseksi, mutta niistä puuttuu usein ihmisyyden tärkein asia: tunne. Asiantuntija-artikkelit vaativat erityisesti oikean ihmisen otetta, jotta niistä saadaan tarvittava hyöty. 

Copywriter tai sisällöntuottaja voi tuoda yrityksellesi huomattavan määrän lisää kävijöitä, kun hakukoneoptimointi otetaan huomioon kaikissa sisällöissä.


Helppo keino aktiiviseen ja säännölliseen sisällöntuotantoon on Orgaanisen kasvun kuukausipaketti.


Mikäli sisällöntuotannon hinta kiinnostaa sinua tai haluat tarkemman tarjouksen, ole rohkeasti yhteydessä teemu@markkinointitekstit.fi. Jatketaan suunnittelua yhdessä!

Tarjoan sinulle myös helpon kuukausihintaisen orgaanisen kasvun paketin. Lue lisää tästä linkistä!


Huom! Jos et saa minulta vastausta samana päivän aikana, lupaan vieläkin edullisemmat hinnat!